Category: BLOG

Talbis Iblis

Lebih baik couple tak payah nikah. Tak payah tanggung nafkah tempat tinggal, nafkah makan, nafkah pakaian. Tak payah keluarkan mahar sampai puluhan ribu, gelang emas. ….

Akibat Fitnah Ulama

Saya terbaca kisah seorang yang memfitnah seorang ulama..Lalu dia menyesal dan bertemu dengan ulama tersebut dan ingin memohon maaf..Lalu ulama itu berkata.. Dengan syarat..Nanti bila ….

Pengertian Ibadah Umrah

PENGERTIAN UMRAH Umrah ialah mengunjungi Baitullah di Mekah dan melakukan niat ihram, tawaf,saie ,bertahalul dan mengikut tertib. Dalil daripada Al Quran ialah Firman Allah SWT:”Dan ….

Amalan 3 Setengah Minit

Amalan 3 Setengah Minit ? Wallahhualam. Amaran penting bagi siapa yang selalu bangun tidur untuk buang air. Info dari YB Dr Daroyah Alwi: “Saya nak ….

Baca Quran Dalam Arab Baru Bagus

Baca Quran. Satu hari sahabat sy memberitahu yg dia dah tak baca alQuran bahasa Arab kerana tak faham. Dia baca terjemahan Melayu saja sbb difahami ….

Rezeki Bagi Makan Kucing

Hebat nya rezeki Allah bila kita bagi makan kucing. Cerita pagi ni, aku singgah foodcourt lepas hantar wife pg kerja. Lepas settle makan, pg ke ….

Sedekah Alfatihah Untuk Diri Sendiri

SETIAP PAGI, SEDEKAHKAN AL-FATIHAH BUAT DIRI SENDIRI Pernahkah anda menghadiahkan Al-Fatihah buat diri sendiri?Jika belum, lakukanlah mulai hari ini kerana ia pembukaan ia penawar ia ….

Cari Perhatian Siapa ?

📌 CARI PERHATIAN Orang yang mencari perhatian orang lain, dia ingin semua orang suka padanya. Ini satu perkara yang mustahil, yang tak mungkin tercapai. Hati ….

Mencari Halal Itu Wajib

Hari tu aku pergi satu kompleks beli belah ni, makan dekat restoran nama dia I LOVE YOO! Kedai tu kecil je. Walaupun kecil dan bertepek ….

Nenek Cina Maulidur Rasul

Besarkan anak angkat Islam, Chee dikurnia anugerah Maulidur Rasul. Tahniah Puan Chee Hoi Lan menerima Anugerah Ikon Ibu Sejati ( Keluarga Malaysia ) Sempena Sambutan ….

Sunnah Rasulullah Dalam Kehidupan

Sunnah Yg Hampir Dilupakan 1. Membasahkan diri dgn air hujan Anas ra melaporkan; “Suatu hari kami dan Rasulullah ditimpa hujan, maka Baginda menyingkapkan pakaian Baginda ….