melayu asal dari keturah

Melayu Asal Dari Keturah ?

Melayu Asal Dari Keturah ? Saya baru baca kertas kajian seorang Prof. Bahasa Arab yang dakwa Melayu berasal usul dari Keturah. Kertas kajian ini agak baru juga, tahun lepas punya.…
surah kuatkan semangat

Surah Kuatkan Semangat

Surah Kuatkan Semangat ? "Demi sesungguhnya engkau (wahai Muhammad) akan dapati manusia yang keras sekali permusuhannya kepada orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang Musyrik.." (Surah Al-Ma'idah: 82) MUKMIN…
fitnah AI kartun islamik

Fitnah AI Kartun Islamik ?

Fitnah AI Kartun Islamik ? Ramai je yang suka "kartun-kartun' ni, katanya cantik. Cuba perhatikan. Kalau kita ke Mekah, kita berdoa menghadap ke mana? Macam kartun tu ke? Zoom sikit…
hina solat sunat subuh

Hina Solat Sunat Subuh ?

Hina Solat Sunat Subuh ? Dulu setakat pakai seksi, ambik gambar, buat video, cakap lucah. Kemudian dah start sebarkan khurafat bab feng shui tanah. Bila orang tegur melenting, sombong sungguh…
makcik kemboja hina melayu

Makcik Kemboja Hina Melayu ?

Makcik Kemboja Hina Melayu ? Makcik Kemboja dah viral dengan sikap dia. Dia hina orang Melayu malas dengan niat sbb dia rekod content. Content boleh di edit & itu hasilnya.…
yakjuj makjuj dah keluar

Yakjuj Makjuj Dah Keluar ?

Yakjuj Makjuj Dah Keluar ? YAKJUJ WA MAKJUJ - Fakta untuk difikir. Setelah kewafatan baginda Muhammad saw, tidak Lama ditakdirkan Allah swt hancurlah tembok yang dibina oleh Zulkarnain yang berusia…
jangan taksub yahudi

Jangan Taksub Yahudi ?

Jangan Taksub Yahudi ? aku bukan seorang pengkagum manusia.. maka aku tak ada rasa pun kaum al-Yahud itu istimewa sangat.. malah aku rasa kita2 ni semua dah terlalu kerap "overrate"…
asal usul arab saudi

Asal Usul Arab Saudi ?

Asal Usul Arab Saudi ? "ILLUMINATI - FREEMASON - ARAB SAUDI - WAHABI - BERSUBAHAT" Perancangan Freemason sangat halus mereka merosakkan islam dan sunnah yang di bawa Rasulullah S.A.W dengan…
Sheikh Nizar Rayyan

Sheikh Nizar Rayyan

Sheikh Nizar Rayyan ? Medan ribat tanah suci dan Sahih al-Bukhari. Lelaki ini merupakan Sheikh Nizar Rayyan al-Asqalani. Beliau ini bukan sahaja seorang mujahid di bumi Palestin, bahkan alim muhaddith…
syair abdullah bin rawahah

Syair Abdullah Bin Rawahah

Syair Abdullah bin Rawahah adalah sahabat Rasulullah SAW yang pandai baca tulis. Ia sering kali membuat syair-syair yang indah, Rasulullah pun suka dengan syair-syair yang disusun oleh Abdullah. Pada awalnya,…
megan rice peluk islam

Megan Rice Peluk Islam ?

Megan Rice Peluk Islam ? Hikmah yang tersurat..ALLAH sebaik baik perancang..Asalnya Megan Rice mula mengkaji Al quran, kerana dia 'pelik' dan 'kagum' dengan kekuatan iman rakyat pal3stin3, Walau hilang hampir…